fbpx
Nieuws

Lange rijstijd

Zuurdesembrood bakken doe je met intuïtie. Je zorgt ervoor dat je deeg onder de juiste omstandigheden de tijd krijgt om te rijpen om vervolgens in de oven in volle glorie tot een knapperig goudbruin brood uit te groeien.

Gloreren; deze bakker weet precies hoe dat eruit ziet en moet voelen en concludeert voor zichzelf: onder de huidige omstandigheden kan dat niet.
 

Het bedrijf Kontjes&Sneetjes gaat de koelkast in. Voor hoe lang? Minimaal een jaar, mogelijk langer.. De missie om alle #broodnerds te leren over voeding, beter boodschappen te laten doen en beter te laten eten niet! Via het DesemDokter account wordt je op de hoogte gehouden van broodnieuws, leuke (afhaal)adressen en ontvang je recepten.

Volg het // Abonneer jezelf // Deel het.


 

Afgelopen zomer is gewerkt aan de doorontwikkeling van de vervolgworkshop #keepthedesemalive waar ik persoonlijk erg trots op ben. Het doet daarom ook stuk veel pijn om deze workshop(s) op dit moment wederom niet te kunnen uitvoeren. Het geeft me altijd enorm veel energie om zo dicht van mens-tot-mens te kunnen vertellen over brood en die behulpzame hand te kunnen bieden om thuisbakkers nog beter te leren bakken.

“Ik heb ongelofelijk veel ontzag voor bedrijven die net als K&S met een halve voet in de horecabranche en de andere voet in de evenementenbranche staan, blijven knokken en de moed niet opgeven gedurende deze tweede golf van covid-19”.

#supportyourlocalsNL

Er liggen genoeg kansen om mijn expertise, organiserend vermogen, drive en ambitie verder waar te maken in de foodwereld en in de duurzame hoek. Uitgespeeld ben ik nog niet. Tot weerziens: Olé!

Zo’n 3,5 jaar geleden groeide een uit de hand gelopen hobby, tijdens mijn voorzittersjaar voor SFYN Utrecht, uit tot een kleine zuurdesembakkerij in VechtclubXL, werd er aan verschillende zaken in de Utrechtse binnenstad brood geleverd en is er met een flink aantal partners samengewerkt. Naast brood ging de workshop #howtodesem als warme broodjes over de toonbank. Begin dit jaar is de broodproductie overgedragen aan Broei Bakkerij om volledige focus op educatie te kunnen hebben.