fbpx
Concepten

Broodje Aap

Honger naar volle zalen.

Het najaar overbruggen lukt meestal goed met veel wandelen en met een abonnement op de bioscoop. Bij voorkeur valt de keuze bij mij dan op een filmhuis zoals we er in Utrecht een aantal hebben. Het Louis Hartlooper is er één van en ‘huist’ ook nog eens in mijn lievelings bouwstijl. Toen ik werd gevraagd om namens Kontjes&Sneetjes een 20×20 presentatie te geven tijdens Utrecht Pecha Kucha Nights was dat leuk en uitdagend tegelijk.

“Hoe krijg je een publiek geboeid voor je vakgebied terwijl men er mogelijk niets mee heeft?”

Sterke verhalen vertellen dacht ik en stelde een serie #broodjeaap verhalen samen waar ik vormgever Linda van den Berg vroeg om illustraties bij te maken.

lk weet niet hoe het met jou zit, maar kun je de laatste bioscoopfilm die je hebt gezien nog herinneren? Laat staan een grote zaal waar jij je al borrelend door de menigte een weg baande. Ik verlang er wel weer naar. Herfst nodigt uit om melancholisch terug te kijken naar wat was en wat was het inspirerend om daar te staan tussen 11 andere Utrechters die hun werk, project en ideeëngoed presenteerden! Ik raakte zo geboeid door enkelen dat ik vergat dat ik zelf ook het podium moest beklimmen. Gelukkig ging de 20×20 presentatie goed en werkten de slides lekker mee. Speciaal voor deze presentatie zijn er katoenen broodzakjes bedrukt door De Katoenfabriek met Aapje Brutaal himself. Leuk als souvenir, herbruikbaar en functioneel.

De vanzelfsprekendheid waarbij je vrienden, collega’s en kennissen publiekelijk kon uitnodigen of tegen het lijf liep tijdens de naborrel van de avond voelt nu uniek. Met trots keek ik al terug op dit evenement, des te meer waardeer ik het in het hier en nu.

#broodjeaap
Laatste film gezien bij LHC: Parasite 

Favoriete Broodje Aap verhaal: Graaf Tosti //

Engelse Graaf Tosti, 19e eeuw. Uitbater van een hotel aan het Comomeer in Italië en uitvinder van het broodrooster. Toen hij dat aan het uitvinden was viel er per ongeluk een ham-kaassandwich in zijn apparaat.