Met de hand - op ambachtelijke wijze - zuurdesembrood bakken.
Bewust wordt gekozen voor meelsoorten uit de regio om een zo lokaal mogelijk brood aan te kunnen bieden.
Zo komt het tarwe van boer Hans de Leeuw dat groeit op de akkers in Lopik.
Hans is met zijn graanproducten aangesloten bij Groene Hart Streekproducten.
Het meel wordt gemalen op de steen bij Molen de Valk in Montfoort, een molen die het bezoeken waard is.
Zuurdesembrood met een knipoog, niet alleen enkel vanwege de naam 'Kontjes&Sneetjes' maar ook vanwege de zoektocht naar unieke smaken door het gebruik van kruiden, specerijen, noten&zaden en ook... groenten.
De meelsoorten die gebruikt worden zijn op duurzame wijze geteeld maar dragen geen geregistreerd Skal keurmerk.
Er wordt bij de teelt zo veel mogelijk rekening gehouden met het milieu en gebruik gemaakt van lieveheersbeestjes en sluipwespen om plagen tegen te gaan.
Enkel tegen schimmels die de gewassen aantasten wordt preventief gebruik gemaakt van een kleine dosis pesticide.
Iedere werkdag vind je bij Nordkapp Coffee een vers aanbod aan brood en broodjes.
De espressobar is te vinden in de Vershal van Vechtclub XL, Europalaan 2B, Utrecht.
Als je lid wordt van VOKO heb je de mogelijkheid om prachtige producten te bestellen die uit de regio komen.
Voor meer informatie kijk op de website van VOKO Utrecht.
Brauhaus is de uitvalsbasis voor Koffie Leute. Je kunt er elke dag van de week terecht voor een stevig sneetje brood, tosties en wentelteefjes.
Kijk op de website van Koffie Leute voor de lunchkaart.
Leer de basis van het fermentatieproces dat zuurdesem heet.
Aan de hand van de handleiding 'How To Desem' leer je stapsgewijs zelf goedgelukt zuurdesembrood maken.
Vind uit welke tips & tricks je kunt toepassen voor extra luchtig en knapperig brood dat je in eigen keuken kunt bakken.
Je ontvangt bij deelname aan de workshop een starterspakket met hierin een verse starter, voeding, een kant-en-klare broodmix en de handleiding inclusief receptuur.
Minimaal aantal deelnemers 8 personen // maximaal aantal deelnemers 15 personen. Workshop op maat is mogelijk. Stuur een mailtje en vraag vrijblijvend naar de prijzen.
Hoe ziet al dat overheerlijke brood er uit? Check Instagram voor de heerlijkste creaties.
InstagramAltijd al zelf aan de slag willen gaan, op zoek naar allerlei tips & tricks, meld je aan voor een workshop.
Stuur een mail